Inzichten
Nieuwste deals
Auto's vergelijken
Overzicht aanbieders
Veelgestelde vragen

Autoverhuur in Turkije

Op zoek naar goedkope huurautodeals in Turkije? Start je zoektocht hier!

Istanbul, Turkije
25 apr. — 2 mei.
Istanbul, Turkije
do 25-4
12:00
do 2-5
12:00
Leeftijd van bestuurder:
Gekozen tot de winnaar van Europa's beste reis-app 2023
Boek een huurauto met momondo en bespaar geld
Beste deals voor huurauto's
Beste deals voor huurauto's
Bekijk deals van verhuurbedrijven op meer dan 70.000 locaties.
Prijstransparantie
Prijstransparantie
Bekijk de totale kosten van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Boek flexibel
Boek flexibel
Vind huurauto's met gratis annuleren en een verbeterde schoonmaak.
Prijsalerts
Prijsalerts
Nog niet klaar om te boeken? Stel een prijsalert in om prijzen te volgen.

De beste deals voor huurauto's in Turkije

Vind geweldige deals voor allerlei populaire huurauto's in Turkije
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 8/dag

27 apr. - 4 mei.
Renault Zoe
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 8/dag

19 mei. - 21 mei.
Renault Zoe
Peugeot 2008
of vergelijkbaar Compact
Max. 4 passagiers

€ 8/dag

19 mei. - 21 mei.
Peugeot 2008
Volkswagen Golf
of vergelijkbaar Compact
Max. 4 passagiers

€ 8/dag

19 mei. - 21 mei.
Volkswagen Golf
Nissan Qashqai
of vergelijkbaar Middenklasse SUV
Max. 5 passagiers

€ 8/dag

19 mei. - 21 mei.
Nissan Qashqai
Seat Leon
of vergelijkbaar Compact
Max. 4 passagiers

€ 9/dag

24 apr. - 30 apr.
Seat Leon
Nissan Qashqai
of vergelijkbaar Tussenmaat
Max. 5 passagiers

€ 9/dag

24 apr. - 1 mei.
Nissan Qashqai
Opel Corsa
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 9/dag

25 apr. - 6 mei.
Opel Corsa
Toyota Yaris
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 9/dag

30 apr. - 9 mei.
Toyota Yaris

Turkije huurauto deals, gevonden bij momondo

Vind de perfecte huurauto voor jou in Turkije

Klein auto's

€ 16 - € 39

Alle typen auto's

€ 18 - € 60

De gemiddelde prijs voor het huren van een klein auto in Turkije is € 23. De goedkoopste periode om een klein auto te huren in Turkije is in januari. De prijs is dan 31% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 16 per dag. De prijs voor het huren van een klein auto is doorgaans 35% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Turkije. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Turkije verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor klein auto huurauto's in Turkije die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een medium auto in Turkije is € 30. De goedkoopste periode om een medium auto te huren in Turkije is in januari. De prijs is dan 47% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 16 per dag. De prijs voor het huren van een medium auto is doorgaans 15% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Turkije. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Turkije verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor medium auto huurauto's in Turkije die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een groot auto in Turkije is € 89. De goedkoopste periode om een groot auto te huren in Turkije is in maart. De prijs is dan 41% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 53 per dag. De prijs voor het huren van een groot auto is doorgaans 61% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Turkije. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Turkije verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor groot auto huurauto's in Turkije die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een SUV in Turkije is € 35. De goedkoopste periode om een SUV te huren in Turkije is in november. De prijs is dan 50% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 18 per dag. De prijs voor het huren van een SUV is doorgaans 3% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Turkije. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Turkije verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor SUV huurauto's in Turkije die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een busje in Turkije is € 44. De goedkoopste periode om een busje te huren in Turkije is in maart. De prijs is dan 69% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 14 per dag. De prijs voor het huren van een busje is doorgaans 21% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Turkije. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Turkije verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor busje huurauto's in Turkije die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een luxe auto in Turkije is € 152. De goedkoopste periode om een luxe auto te huren in Turkije is in februari. De prijs is dan 45% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 85 per dag. De prijs voor het huren van een luxe auto is doorgaans 77% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Turkije. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Turkije verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor luxe auto huurauto's in Turkije die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 8/dag

27 apr. - 4 mei.
Renault Zoe
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 8/dag

19 mei. - 21 mei.
Renault Zoe
Peugeot 2008
of vergelijkbaar Compact
Max. 4 passagiers

€ 9/dag

24 apr. - 30 apr.
Peugeot 2008

Statistieken en trends voor huurauto's in Turkije

Een handig inzicht zodat je de beste huurauto kunt vinden in Turkije

Wat is het goedkoopste autoverhuurbedrijf in Turkije?

Volgens onze gegevens is Hello Car Rental het goedkoopste autoverhuurbedrijf in Turkije. Gebruikers die een huurauto boeken met Hello Car Rental vinden vaak dagelijks prijzen onder het gemiddelde dagtarief van € 33. Afhankelijk van de stad die je bezoekt, in welk type auto je geïnteresseerd bent en voor hoe lang je huurt, kun je elke dag prijzen vinden vanaf € 10 wanneer je boekt bij Hello Car Rental.

Welk autoverhuurbedrijf in Turkije heeft de meeste locaties?

Nissa Car Rental heeft meer autoverhuurlocaties in Turkije dan welke autoverhuurder dan ook. Met 222 locaties verdeeld door het hele land, vind je gemakkelijk een van hun autoverhuurvestigingen op de luchthaven van bestemming of in het stadscentrum. Nissa Car Rental heeft meestal locaties in de populairste steden in Turkije. Istanbul heeft bijvoorbeeld 17 Nissa Car Rentallocaties.

Wat is het populairste type huurauto in Turkije?

Het populairste type auto om te huren in Turkije is een Compact. 33% van onze gebruikers koos dit type auto ook voor hun reizen naar Turkije. Als een Compact tijdens je verblijf aan je behoeften voldoet, kun je verwachten dat je ongeveer € 34 per dag betaalt voor de huur. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren, afhankelijk van welke stad je bezoekt en welk autoverhuurbedrijf je kiest.

Overzicht autoverhuur Turkije

Alle bekende autoverhuurders in Turkije

Nissa Car Rental

222 locaties

Nokta Rent A Car

168 locaties

Renticar

163 locaties

Garenta

135 locaties

Enterprise Rent-A-Car

114 locaties

Global Rent A Car

114 locaties

keddy by Europcar

99 locaties

CIRCULAR

96 locaties

Autoverhuur in Turkije

Kom alles te weten over auto huren in Turkije zodat je perfect bent voorbereid op je volgende trip.

Aan welke kant van de weg rijden mensen in Turkije?

Of je nu een auto huurt of bezit in Turkije, je bent wettelijk verplicht om op de rechterkant te rijden. Houd er rekening mee dat als je jezelf niet comfortabel voelt om aan deze kant van de weg te rijden, je altijd een taxi kunt bellen of kunt kiezen voor voor het delen van een auto.

Hoe goed zijn de wegen in Turkije?

Van de 137 landen staat Turkije gerangschikt op plaats 37 voor wegkwaliteit. Op een schaal van 1 tot 7, waarbij 7 de hoogste score is, scoorde Turkije een 4,9 voor hun wegkwaliteit. De kwaliteit van de wegen in het land kan variëren, afhankelijk van welke plekken je bezoekt en het weer.

Wat is de limiet voor rijden en drinken in Turkije?

0,50‰ is het maximale bloedalcoholgehalte dat je mag hebben om legaal auto te rijden in Turkije. Zowel inwoners als bezoekers van Turkije kunnen worden bestraft voor het rijden met een hoger BAG. Houd er rekening mee dat de wettelijke drinkleeftijd in Turkije 18 is. Strengere straffen zullen worden gegeven aan degenen die een voertuig besturen en die jonger dan de wettelijke drinkleeftijd zijn.

Wat kost benzine in Turkije?

Je kunt gemiddeld € 1,27 per liter betalen voor benzine in Turkije. Houd er rekening mee dat dit de nationale gemiddelde prijs van vorige week is en dat de gasprijzen in het hele land kunnen verschillen. Ter vergelijking: het land met de goedkoopste gemiddelde gasprijs is Egypte met € 0,27 per liter, terwijl het land met de duurste gemiddelde gasprijs Hong Kong is, met € 2,99 per liter.

Wanneer heeft momondo voor het laatst de prijzen voor huurauto's in Turkije bijgewerkt?

Prijzen voor huurauto's in Turkije worden iedere dag vernieuwd.

Bij hoeveel vliegmaatmaatschappijen zoekt momondo voor huurauto's in Turkije?

Per april 2024 zijn er 3.401 vliegmaatschappijen beschikbaar die je kunt kiezen voor huurauto's in Turkije.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Turkije?

De minimumleeftijd voor bestuurders verschilt per land, waaronder Turkije. In veel EU-landen moeten bestuurders 18 jaar of ouder zijn. Als standaardregel moet je 21 jaar oud zijn om een auto te huren in het buitenland. Als je jonger bent dan 25, kan er een extra toeslag worden gerekend. We raden aan het beleid van het door jou gekozen verhuurbedrijf door te nemen voordat je boekt.

Welke documentatie of wat voor ID heb je nodig om een auto te huren in Turkije?

Alle bestuurders moeten een geldig rijbewijs tonen bij het huren van een auto in Turkije. Een internationaal rijbewijs is verplicht als het rijbewijs in een andere taal is uitgegeven dan de taal van het land waarin de auto wordt gehuurd en kan noodzakelijk zijn om het risico op mogelijke boetes te voorkomen. Als je een auto huurt in het buitenland, moet je mogelijk ook bewijs delen van je terugreis en gegevens over je accommodatie tijdens je verblijf. We raden altijd aan bij dit bij het afzonderlijke autoverhuurbedrijf waarbij je boekt na te gaan.


Waarom zou ik momondo gebruiken?

Waarom zou ik momondo gebruiken voor een huurauto in Turkije?

momondo vindt en vergelijkt duizenden autoverhuurwebsites, zodat jij de beste selectie opties en huurauto's in Turkije krijgt. Een huurauto vinden is snel en gratis, dus het is een logische keuze om momondo te gebruiken voor je boeking.

Hoe helpt momondo mij bij het vinden van de beste autoverhuurdeals in Turkije?

Met momondo vind je een geweldige autoverhuurdeal in Turkije door filters te gebruiken. Verfijn je zoekopdracht via de prijs of de kaart, filter op brandstof- of kilometerbeleid of gebruik een van de andere beschikbare filters.

Toont momondo autoverhuurdeals in Turkije met gratis annuleren?

Ja, met momondo kun je een specifieke filter gebruiken voor autoverhuurbedrijven in Turkije met gratis annuleren.

Kan ik op momondo een auto huren in Turkije met een eerlijk brandstofbeleid?

Zeker! Op momondo kun je deze functie gebruiken bij het zoeken naar een huurauto in Turkije.

Kan ik op momondo een huurauto vinden in Turkije met intensieve schoonmaak?

Ja, momondo toont deals met een intensieve schoonmaakservice voor huurauto's in Turkije.

Kan ik op momondo zoeken naar huurauto's in Turkije met een onbeperkt aantal kilometers?

Ja, je kunt op momondo autoverhuurdeals in Turkije vinden met een onbeperkt aantal kilometers.


Een makkelijkere manier om je trip naar Turkije te beheren

We maken het supermakkelijk om te plannen, organiseren en reizen met vrienden en familie. Trips is grats en beschikbaar, waar je ook boekt.

Ontvang een melding als de prijs omlaag gaat

Dagelijks prijswijzigingen in je inbox - alleen met Prijsalerts.
do 25-4
12:00
do 2-5
12:00
E-mail mij momondo's speciale aanbiedingen

Vind betere resultaten voor je verblijf in Turkije