Autoverhuur in IJsland

Op zoek naar goedkope huurautodeals in IJsland? Start je zoektocht hier!

Reykjavik, IJsland
7 dec. — 14 dec.
Reykjavik, IJsland
do 7-12
12:00
do 14-12
12:00
Leeftijd van bestuurder:

Deals bij autoverhuurbedrijven op meer dan 70.000 locaties.

Statistieken en trends voor huurauto's in IJsland

Een handig inzicht zodat je de beste huurauto kunt vinden in IJsland

Wat is het goedkoopste autoverhuurbedrijf in IJsland?

De goedkoopste huurauto's in IJsland zijn doorgaans te vinden via Ace. Als je boekt bij Ace, kun je mogelijk huurautoprijzen vinden vanaf € 22 per dag, afhankelijk van de stad die je wilt bezoeken. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs om een auto te huren in IJsland is € 56/dag.

Wat is de populairste autoverhuurder in IJsland?

Het populairste autoverhuurbedrijf in IJsland is Ice Rental 4x4. Dit verhuurbedrijf heeft momenteel 24 beoordelingen, met een gemiddelde tevredenheidsscore van 7,4 uit 10. 44% van de momondo-gebruikers koost recent voor Ice Rental 4x4 als hun favoriete autoverhuurbedrijf voor hun verblijf in IJsland.

Welk autoverhuurbedrijf in IJsland heeft de meeste locaties?

Met 20 locaties in IJsland, keddy by Europcar heeft de meeste autoverhuurvestigingen van welke andere autoverhuurder dan ook. Als je geen stad hebt gekozen om binnen IJsland naar toe te reizen, overweeg dan Reykjavik, de populairste bestemming van het land. Hier zul je vinden dat dat keddy by Europcar 5 locaties heeft in het hele gebied.

Wat is het populairste type huurauto in IJsland?

Een SUV is het populairste type huurauto voor mensen die naar IJsland reizen. Volgens onze gegevens gaf 27% van onze gebruikers de voorkeur aan een SUV boven elk ander autotype. Dit kan komen door de activiteiten die ze hebben gepland en wat de weersomstandigheden zijn in hun stad van bestemming. Als je een SUV in IJsland huurt, kun je verwachten dat je gemiddeld € 58 per dag betaalt.

De beste deals voor huurauto's in IJsland

Vind geweldige deals voor allerlei populaire huurauto's in IJsland
Toyota Yaris
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 21/dag

4 dec. - 15 dec.
Toyota Yaris
Fiat Panda
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 21/dag

5 dec. - 12 dec.
Fiat Panda
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 22/dag

5 dec. - 12 dec.
Renault Zoe
Opel Corsa
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 22/dag

4 dec. - 15 dec.
Opel Corsa
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 24/dag

16 dec. - 23 dec.
Renault Zoe
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 27/dag

16 dec. - 23 dec.
Renault Zoe
Jeep Renegade
of vergelijkbaar SUV
Max. 2 passagiers

€ 29/dag

16 dec. - 23 dec.
Jeep Renegade
Toyota Yaris
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 31/dag

16 dec. - 23 dec.
Toyota Yaris
Suzuki Vitara
of vergelijkbaar Middenklasse SUV
Max. 5 passagiers

€ 31/dag

16 dec. - 23 dec.
Suzuki Vitara

IJsland huurauto deals, gevonden bij momondo

Vind de perfecte huurauto voor jou in IJsland

Klein cars

€ 37 - € 88

Alle typen auto's

€ 54 - € 205

De gemiddelde prijs voor het huren van een klein car in IJsland is € 54. De goedkoopste periode om een klein car te huren in IJsland is in oktober. De prijs is dan 32% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 37 per dag. De prijs voor het huren van een klein car is doorgaans 51% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor klein car huurauto's in IJsland die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een medium car in IJsland is € 72. De goedkoopste periode om een medium car te huren in IJsland is in november. De prijs is dan 41% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 43 per dag. De prijs voor het huren van een medium car is doorgaans 35% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor medium car huurauto's in IJsland die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een groot car in IJsland is € 176. De goedkoopste periode om een groot car te huren in IJsland is in december. De prijs is dan 64% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 65 per dag. De prijs voor het huren van een groot car is doorgaans 38% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

De gemiddelde prijs voor het huren van een SUV in IJsland is € 74. De goedkoopste periode om een SUV te huren in IJsland is in januari. De prijs is dan 44% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 42 per dag. De prijs voor het huren van een SUV is doorgaans 32% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor SUV huurauto's in IJsland die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een busje in IJsland is € 156. De goedkoopste periode om een busje te huren in IJsland is in december. De prijs is dan 55% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 71 per dag. De prijs voor het huren van een busje is doorgaans 30% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor busje huurauto's in IJsland die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een pick-up in IJsland is € 63. De goedkoopste periode om een pick-up te huren in IJsland is in april. De prijs is dan 7% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 59 per dag. De prijs voor het huren van een pick-up is doorgaans 43% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

De gemiddelde prijs voor het huren van een luxe car in IJsland is € 189. De goedkoopste periode om een luxe car te huren in IJsland is in januari. De prijs is dan 82% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 35 per dag. De prijs voor het huren van een luxe car is doorgaans 43% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in IJsland. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in IJsland verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

Toyota Yaris
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 21/dag

4 dec. - 15 dec.
Toyota Yaris
Fiat Panda
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 21/dag

5 dec. - 12 dec.
Fiat Panda
Renault Zoe
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 22/dag

5 dec. - 12 dec.
Renault Zoe

Overzicht autoverhuur IJsland

Alle bekende autoverhuurders in IJsland

keddy by Europcar

20 locaties

Sunnycars

19 locaties

Hertz

17 locaties

Europcar

16 locaties

Budget

8 locaties

Avis

7 locaties

Ice Rental 4x4

6 locaties

Dollar

5 locaties

Vind populaire attracties in de buurt van de ophaallocatie van je huurauto

Bekijk deze must-see attracties in de buurt van populaire autoverhuurlocaties in IJsland

Nabijgelegen trekpleisters:

Thingvellir78,2 km
Seljalandsfoss135,3 km

Nabijgelegen trekpleisters:

Thingvellir42,2 km
Seljalandsfoss111,7 km

Huur een auto in de buurt van een van deze populaire hotels in IJsland

Hieronder staan de populairste hotels in IJsland

Autoverhuur in IJsland

Kom alles te weten over auto huren in IJsland zodat je perfect bent voorbereid op je volgende trip.

Aan welke kant van de weg rijden mensen in IJsland?

Wegbestuurders in IJsland, inclusief chauffeurs die uit het buitenland komen, zijn verplicht om aan de rechterkant te rijden. Houd er rekening mee dat rijden aan de andere kant kan leiden tot zowel een verkeersovertreding als tot ernstige ongevallen.

Hoe goed zijn de wegen in IJsland?

IJsland staat gerangschikt op de plaats 38 uit 137 landen over de hele wereld voor wegkwaliteit in 2019. Op een schaal van 1 tot 7 ontving IJsland een wegkwaliteitsscore van 4,8. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de wegen in IJsland kan variëren, afhankelijk van welk deel van het land je van plan bent te bezoeken.

Wat is de limiet voor rijden en drinken in IJsland?

0,50‰ is de wettelijke BAG-limiet in IJsland. Hoger wordt beschouwd als rijden onder invloed, wat kan leiden tot geldboetes, inhouding of invordering van het rijbewijs en andere boetes. Houd er rekening mee dat 20 de wettelijke leeftijd is waarop alcohol wordt gedronken in IJsland en dat er strenge wetten zijn die bestuurders onder deze leeftijd verbieden om te drinken en te rijden.

Wat kost benzine in IJsland?

De gemiddelde benzineprijs in IJsland is sinds vorige week € 2,06 per liter. Volgens onze gegevens heeft IJsland niet de duurste maar ook niet de goedkoopste gasprijzen ter wereld. Koeweit is momenteel het goedkoopst met € 0,31 per liter, terwijl Hong Kong het duurst is met € 2,83 per liter. Houd er rekening mee dat de gasprijzen regelmatig veranderen en tijdens je reisperiode kunnen verschillen.

Wanneer heeft momondo voor het laatst de prijzen voor huurauto's in IJsland bijgewerkt?

Prijzen voor huurauto's in IJsland worden iedere dag vernieuwd.

Bij hoeveel vliegmaatmaatschappijen zoekt momondo voor huurauto's in IJsland?

Het aantal vliegmaatschappijen beschikbaar voor huurauto's in IJsland is 224 per november 2023.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in IJsland?

De minimumleeftijd voor bestuurders verschilt per land, waaronder IJsland. In een aantal EU-landen moeten bestuurders 18 jaar of ouder zijn. In het algemeen moet je 21 jaar of ouder zijn om een auto te huren in het buitenland. Als je jonger bent dan 25, kan er een toeslag worden gerekend voor jonge bestuurders. We raden aan het beleid van het door jou gekozen verhuurbedrijf door te nemen voordat je boekt.

Welke documentatie of wat voor ID heb je nodig om een auto te huren in IJsland?

Alle bestuurders moeten een geldig rijbewijs tonen bij het huren van een auto in IJsland. Een internationaal rijbewijs is verplicht als het rijbewijs in een andere taal is uitgegeven dan de taal van het land waarin de auto wordt gehuurd en kan noodzakelijk zijn om het risico op mogelijke boetes te voorkomen. Als je een auto huurt in het buitenland, moet je mogelijk ook bewijs delen van je terugreis en gegevens over je accommodatie tijdens je verblijf. We raden altijd aan bij dit bij het afzonderlijke autoverhuurbedrijf waarbij je boekt na te gaan.


Waarom zou ik momondo gebruiken?

Waarom zou ik momondo gebruiken voor een huurauto in IJsland?

Je kunt tijd en geld besparen als je momondo gebruikt om een huurauto te boeken in IJsland. Met momondo kun je autoverhuurprijzen en -beleidsregels vergelijken van duizenden autoverhuurwebsites.

Hoe helpt momondo mij bij het vinden van de beste autoverhuurdeals in IJsland?

Met momondo vind je de beste autoverhuurdeal in IJsland door de resultaten te filteren op prijs, capaciteit, autofuncties, ophaal- en afleverlocaties en nog veel meer.

Toont momondo autoverhuurdeals in IJsland met gratis annuleren?

Ja. Of het nu voor auto's in IJsland of ergens anders is, met momondo kun je een specifieke filter gebruiken om te zoeken naar voorwaarden met gratis annulering.

Kan ik op momondo een auto huren in IJsland met een eerlijk brandstofbeleid?

Zeker! Op momondo kun je deze functie gebruiken bij het zoeken naar een huurauto in IJsland.

Kan ik op momondo een huurauto vinden in IJsland met intensieve schoonmaak?

Ja, momondo geeft specifieke deals weer zoals een verbeterde schoonmaak bij huurauto's in IJsland.

Kan ik op momondo zoeken naar huurauto's in IJsland met een onbeperkt aantal kilometers?

Ja, je kunt op momondo opties vinden voor huurauto's in IJsland met een onbeperkt aantal kilometers.


Een makkelijkere manier om je trip naar IJsland te beheren

We maken het supermakkelijk om te plannen, organiseren en reizen met vrienden en familie. Trips is grats en beschikbaar, waar je ook boekt.