Inzichten
Nieuwste deals
Auto's vergelijken
Overzicht aanbieders
Veelgestelde vragen

Autoverhuur in Zuid-Afrika

Op zoek naar goedkope huurautodeals in Zuid-Afrika? Start je zoektocht hier!

Johannesburg, Zuid-Afrika
25 apr. — 2 mei.
Johannesburg, Zuid-Afrika
do 25-4
12:00
do 2-5
12:00
Leeftijd van bestuurder:

Deals bij autoverhuurbedrijven op meer dan 70.000 locaties.

Gekozen tot de winnaar van Europa's beste reis-app 2023
Boek een huurauto met momondo en bespaar geld
Beste deals voor huurauto's
Beste deals voor huurauto's
Bekijk deals van verhuurbedrijven op meer dan 70.000 locaties.
Prijstransparantie
Prijstransparantie
Bekijk de totale kosten van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Boek flexibel
Boek flexibel
Vind huurauto's met gratis annuleren en een verbeterde schoonmaak.
Prijsalerts
Prijsalerts
Nog niet klaar om te boeken? Stel een prijsalert in om prijzen te volgen.

De beste deals voor huurauto's in Zuid-Afrika

Vind geweldige deals voor allerlei populaire huurauto's in Zuid-Afrika
Ford Ka
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 13/dag

27 apr. - 11 mei.
Ford Ka
Toyota Aygo
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 13/dag

27 apr. - 11 mei.
Toyota Aygo
Toyota Aygo
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 15/dag

27 apr. - 5 mei.
Toyota Aygo
Toyota Yaris
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 15/dag

27 apr. - 11 mei.
Toyota Yaris
Toyota Aygo
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 15/dag

27 apr. - 5 mei.
Toyota Aygo
Suzuki SX4
of vergelijkbaar Tussenmaat
Max. 5 passagiers

€ 16/dag

27 apr. - 11 mei.
Suzuki SX4
Toyota Aygo
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 18/dag

27 apr. - 11 mei.
Toyota Aygo
Opel Corsa
of vergelijkbaar Economy
Max. 2 passagiers

€ 18/dag

27 apr. - 5 mei.
Opel Corsa
Fiat Panda
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 20/dag

28 apr. - 6 mei.
Fiat Panda

Zuid-Afrika huurauto deals, gevonden bij momondo

Vind de perfecte huurauto voor jou in Zuid-Afrika

Klein auto's

€ 21 - € 30

Alle typen auto's

€ 34 - € 61

De gemiddelde prijs voor het huren van een klein auto in Zuid-Afrika is € 26. De goedkoopste periode om een klein auto te huren in Zuid-Afrika is in januari. De prijs is dan 20% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 21 per dag. De prijs voor het huren van een klein auto is doorgaans 44% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor klein auto huurauto's in Zuid-Afrika die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een medium auto in Zuid-Afrika is € 44. De goedkoopste periode om een medium auto te huren in Zuid-Afrika is in mei. De prijs is dan 38% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 28 per dag. De prijs voor het huren van een medium auto is doorgaans 3% goedkoper dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor medium auto huurauto's in Zuid-Afrika die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een groot auto in Zuid-Afrika is € 80. De goedkoopste periode om een groot auto te huren in Zuid-Afrika is in mei. De prijs is dan 23% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 63 per dag. De prijs voor het huren van een groot auto is doorgaans 44% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

De gemiddelde prijs voor het huren van een SUV in Zuid-Afrika is € 51. De goedkoopste periode om een SUV te huren in Zuid-Afrika is in mei. De prijs is dan 24% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 40 per dag. De prijs voor het huren van een SUV is doorgaans 12% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt. Hieronder vind je de beste prijzen die voor SUV huurauto's in Zuid-Afrika die bij momondo werden gevonden in de afgelopen week.

De gemiddelde prijs voor het huren van een busje in Zuid-Afrika is € 54. De goedkoopste periode om een busje te huren in Zuid-Afrika is in mei. De prijs is dan 37% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 35 per dag. De prijs voor het huren van een busje is doorgaans 17% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

De gemiddelde prijs voor het huren van een pick-up in Zuid-Afrika is € 56. De goedkoopste periode om een pick-up te huren in Zuid-Afrika is in december. De prijs is dan 4% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 54 per dag. De prijs voor het huren van een pick-up is doorgaans 18% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

De gemiddelde prijs voor het huren van een luxe auto in Zuid-Afrika is € 77. De goedkoopste periode om een luxe auto te huren in Zuid-Afrika is in december. De prijs is dan 29% lager dan in de rest van het jaar en je betaalt slechts € 56 per dag. De prijs voor het huren van een luxe auto is doorgaans 42% duurder dan de gemiddelde prijs voor autoverhuur in Zuid-Afrika. De gemiddelde prijs voor het huren van een voertuig in Zuid-Afrika verschilt op basis van een aantal factoren, waaronder aanbod, hoe populair het voertuig is en hoelang van tevoren je je huurauto boekt.

Ford Ka
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 13/dag

27 apr. - 11 mei.
Ford Ka
Toyota Aygo
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 13/dag

27 apr. - 11 mei.
Toyota Aygo
Toyota Aygo
of vergelijkbaar Klein
Max. 2 passagiers

€ 15/dag

27 apr. - 5 mei.
Toyota Aygo

Statistieken en trends voor huurauto's in Zuid-Afrika

Een handig inzicht zodat je de beste huurauto kunt vinden in Zuid-Afrika

Wat is het goedkoopste autoverhuurbedrijf in Zuid-Afrika?

Firefly is het meest betaalbare autoverhuurbedrijf in Zuid-Afrika, met prijzen voor slechts € 16 per dag in sommige delen van het land. Ter vergelijking: de gemiddelde prijs om een auto te huren in Zuid-Afrika is € 42 per dag.

Wat is de populairste autoverhuurder in Zuid-Afrika?

Woodford is de populairste autoverhuurder in Zuid-Afrika met 40% van de momondo-gebruikers die voor deze verhuurder kozen in de afgelopen maand. Woodford heeft ook 12 beoordelingen en een score van 8,0 uit 10, wat deze autoverhuurder een populaire keuze maakt onder reizigers.

Welk autoverhuurbedrijf in Zuid-Afrika heeft de meeste locaties?

keddy by Europcar is de autoverhuurder in Zuid-Afrika met op dit moment de meeste vestigingen. Met 134 autoverhuur locaties door het land, zal het geen probleem zijn om een van hun vestigingen te vinden op je bestemming. Overweeg eens om Johannesburg te bezoeken, de populairste stad van Zuid-Afrika. keddy by Europcar is hier groot aanwezig met meer dan 9locaties - veel daarvan zijn te vinden op de luchthaven en het stadscentrum.

Wat is het populairste type huurauto in Zuid-Afrika?

Reizigers die Zuid-Afrika kiezen, kiezen meestal voor een SUV als huurauto naar keuze. Dit kan komen door het weer tijdens hun verblijf, de geplande activiteiten of hun budget. In de afgelopen 30 dagen huurde 30% van onze gebruikers een SUV voor hun reis naar Zuid-Afrika tegen een gemiddelde prijs van € 63 per dag.

Overzicht autoverhuur Zuid-Afrika

Alle bekende autoverhuurders in Zuid-Afrika

keddy by Europcar

134 locaties

Avis

106 locaties

Bluu

102 locaties

Bidvest

100 locaties

Budget

94 locaties

Europcar

76 locaties

Sunnycars

74 locaties

1First Car Rental

73 locaties

Autoverhuur in Zuid-Afrika

Kom alles te weten over auto huren in Zuid-Afrika zodat je perfect bent voorbereid op je volgende trip.

Aan welke kant van de weg rijden mensen in Zuid-Afrika?

Als u een auto huurt in Zuid-Afrika, moet je er rekening mee houden dat je te allen tijde op de linkerkant moet rijden.

Hoe goed zijn de wegen in Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika heeft een wegkwaliteitsscore van 5 op een schaal van 1 tot 7, waarbij 1 de laagste score is. Dit zet Zuid-Afrika op plaats 34 van de 137 landen voor wegomstandigheden. Mogelijk merk je dat afhankelijk van waar je binnen Zuid-Afrika reist, de wegkwaliteit kan variëren.

Wat is de limiet voor rijden en drinken in Zuid-Afrika?

Het hoogste bloedalcoholgehalte dat je kunt hebben in Zuid-Afrika terwijl je nog legaal in staat bent om een voertuig te besturen, is 0,50‰. Sommige regio's of steden binnen Zuid-Afrika kunnen echter verschillende BAG-limieten hebben, dus het is belangrijk om dit goed uit te zoeken voordat je op reis gaat. Als je jonger bent dan 18, wat de wettelijke drinkleeftijd is in Zuid-Afrika, dan kun je strenge straffen krijgen als je betrapt wordt op drinken en autorijden. Houd er rekening mee dat het nooit een goed idee is om te drinken en te rijden, hoe oud je ook bent.

Wat kost benzine in Zuid-Afrika?

Benzine kost in Zuid-Afrika € 1,26 per liter sinds vorige week. Als je van plan bent een auto te huren in Zuid-Afrika, reserveer dan een budget voor de benzinekosten op basis van het aantal kilometers dat je denkt te maken. Daarentegen heeft Egypte momenteel de laagste gemiddelde gasprijs van € 0,27 per liter. Je kunt ook overwegen om Hong Kong te bezoeken, maar hier vindt je de duurste gemiddelde gasprijzen, voor € 2,99 per liter.

Wanneer heeft momondo voor het laatst de prijzen voor huurauto's in Zuid-Afrika bijgewerkt?

Prijzen voor huurauto's in Zuid-Afrika worden iedere dag vernieuwd.

Bij hoeveel vliegmaatmaatschappijen zoekt momondo voor huurauto's in Zuid-Afrika?

Per april 2024 zijn er 1.249 vliegmaatschappijen beschikbaar die je kunt kiezen voor huurauto's in Zuid-Afrika.

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Zuid-Afrika?

In een aantal landen, waaronder Zuid-Afrika, verschilt de minimumleeftijd voor bestuurders. In veel EU-landen moeten bestuurders 18 jaar of ouder zijn. Je moet in het algemeen 21 jaar of ouder zijn om een auto te huren in het buitenland. Als je jonger bent dan 25, kan er een toeslag worden gerekend voor jonge bestuurders. We raden aan het beleid van het door jou gekozen verhuurbedrijf door te nemen voordat je boekt.

Welke documentatie of wat voor ID heb je nodig om een auto te huren in Zuid-Afrika?

Alle bestuurders moeten een geldig rijbewijs tonen bij het huren van een auto in Zuid-Afrika. Een internationaal rijbewijs is verplicht als het rijbewijs in een andere taal is uitgegeven dan de taal van het land waarin de auto wordt gehuurd en kan noodzakelijk zijn om het risico op mogelijke boetes te voorkomen. Als je een auto huurt in het buitenland, moet je mogelijk ook bewijs delen van je terugreis en gegevens over je accommodatie tijdens je verblijf. We raden altijd aan bij dit bij het afzonderlijke autoverhuurbedrijf waarbij je boekt na te gaan.


Waarom zou ik momondo gebruiken?

Waarom zou ik momondo gebruiken voor een huurauto in Zuid-Afrika?

Het is logisch om voor momondo te kiezen om naar een huurauto te zoeken in Zuid-Afrika. Dat is namelijk snel en gratis. Wij vinden de autoverhuurprijzen en -beleidsregels en jij kiest wat het beste werkt voor jou en jouw reis.

Hoe helpt momondo mij bij het vinden van de beste autoverhuurdeals in Zuid-Afrika?

Met momondo kun je de beste autoverhuurdeal vinden in Zuid-Afrika door gebruik te maken van handige filters om je zoekopdracht te verfijnen. Onze filters omvatten onder meer prijs, type auto, verhuurbedrijf en eventueel gewenste specifieke voorwaarden.

Toont momondo autoverhuurdeals in Zuid-Afrika met gratis annuleren?

Ja, je kunt op momondo een specifieke filter gebruiken voor autoverhuurbedrijven in Zuid-Afrika met gratis annuleren.

Kan ik op momondo een auto huren in Zuid-Afrika met een eerlijk brandstofbeleid?

Zeker! Op momondo kun je deze functie gebruiken bij het zoeken naar een huurauto in Zuid-Afrika.

Kan ik op momondo een huurauto vinden in Zuid-Afrika met intensieve schoonmaak?

Je kunt filters gebruiken voor een intensieve schoonmaak voor huurauto's in Zuid-Afrika op momondo.

Kan ik op momondo zoeken naar huurauto's in Zuid-Afrika met een onbeperkt aantal kilometers?

Ja, je kunt op momondo opties vinden voor huurauto's in Zuid-Afrika met een onbeperkt aantal kilometers.


Een makkelijkere manier om je trip naar Zuid-Afrika te beheren

We maken het supermakkelijk om te plannen, organiseren en reizen met vrienden en familie. Trips is grats en beschikbaar, waar je ook boekt.

Ontvang een melding als de prijs omlaag gaat

Dagelijks prijswijzigingen in je inbox - alleen met Prijsalerts.
do 25-4
12:00
do 2-5
12:00
E-mail mij momondo's speciale aanbiedingen

Vind betere resultaten voor je verblijf in Zuid-Afrika