OntdekStranden

De populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse reizigers

Populairste vliegbestemmingen

Bangkok, Thailand

Van meerdaagse trekking tochten in de jungle en postkaartachtige eilanden tot dynamische steden: Thailand heeft iets te bieden voor iedereen.

Van postkaartachtige eilanden tot dynamische steden: Thailand heeft iets te bieden voor iedereen.

Er zijn talloze redenen waarom Thailand een van de meeste gewilde vakantiebestemmingen is: lage prijzen, idyllische stranden, gastvrije inwoners en de wereldberoemde keuken maken dat toeristen van over de hele wereld hierheen trekken in de zomervakantie.

Van meerdaagse trekking tochten in de jungle en postkaartachtige eilanden tot dynamische steden: Thailand heeft iets te bieden voor iedereen. In de zomer is het vooral goed vertoeven op eilanden als Koh Samui, Koh Tao en Koh Phangan. Wakker worden in een hutje aan het strand, snorkelen in de kleurrijke onderwaterwereld of dineren met verse vis onder een heldere sterrenhemel: dit is hoe het leven zou moeten zijn.

Bezoek Koh Tao voor de beste scuba diving, Koh Phangang voor yoga retreats en wilde feestjes en Koh Lipe voor een goede dosis romantiek. Khao Yai National Park is spectaculair in de zomermaanden, doordat in deze tijd alles groen is en in de bloei staat.

Vind vluchten naar Bangkok 
Vind hotels in Bangkok 

Denpasar, Bali, Indonesië

Zwembad met uitzicht op de jungle. Ubud, Bali.

De betoverende landschappen, eeuwenoude tempels en de relaxte levensstijl zorgen ervoor dat Bali al jarenlang een van de meest populaire zomervakantie bestemmingen is voor Nederlandse vakantiegangers.Bedenk wel dat je in deze tijd niet de enige zult zijn die naar het eiland vertrekt op zoek naar surf, strand en zon. Gelukkig zijn er nog voldoende mogelijkheden om de grote toeristenmassa te vermijden en naar meer afgelegen, paradijselijke plekjes af te reizen.

Bezoek het charmante dorpje Padangbai met vele verlaten strandjes en gekleurde vissersbootjes, ontspan op een van de droomachtige stranden bij Lovina of wandel door de gifgroene rijstvelden bij Jatiuluwih. Yoga goeroes en foodies kunnen hun hart ophalen in Ubud, natuur fanaten mogen de wandeling naar de BhuanaSaro Waterval niet missen en cultuurliefhebbers kunnen genieten van een onvergetelijke zonsondergang bij de Uluwatu tempel.

Tip: Bezoek het kleurrijkeBali Arts Festival van 15. junitot 14. Juli 2019

Haal het meeste uit je reis met deze Bali reisgids!

Vind vluchten naar Denpasar 
Vind hotels in Denpasar

Istanbul, Turkije

Istanbul, Turkije

Istanbul, Turkije

De zomervakantie is een van de meest rustige periodes in Istanbul: dit is de tijd van het jaar dat de meeste lokale inwoners zelf op vakantie gaan. Hierdoor heb je alle ruimte om deze majestueuze stad aan de Bosporus te ontdekken.

De Turkse hoofdstad huisvest een van de belangrijkste religieuze bouwwerken ter wereld, de spectaculaire Aya Sofya moskee, en andere imposante gebouwen als de Blauwe Moskee en het Dolmabahçe paleis. Tijdens een Bosporus cruise heb je de mogelijkheid om Istanbul in volle glorie te bewonderen: je glijdt tussen Europa en Azië door terwijl je de grootste highlights van de stad ziet.

Wanneer de zon onder gaat en de temperatuur daalt, komt de echte magie van Istanbul pas boven: mensen ontmoeten elkaar in cafés voor raki en mezes, kruidige geuren vullen de straten en de krachtige klaagzang klinkt op de achtergrond. De wijken Karaköy en Arnavutköy staan bekend om hun levendige uitgaansscene met talloze bars en clubs.

Tip: In de zomer is Suma Beach een toffe party plek: elk weekend vinden hier festivals, feesten en creatieve evenementen plaats in de openlucht met de beste (inter)nationale dj’s.

Vind vluchten naar Istanbul
Vind hotels in Istanbul

New York, Verenigde Staten

Brooklyn Brigde met uitzicht op Manhattan. New York, Verenigde Staten.

Brooklyn Brigde met uitzicht op Manhattan. New York, Verenigde Staten.

Houd je net zo van het gevoel van de zon op je huid, picknicks in het park, wijntjes op het terras en concerten in de openlucht als wij? Dan is New York de uitverkorene bestemming voor jou voor de zomervakantie 2019. Natuurlijk zijn er de wereldberoemde musea en architectonische meesterwerken als het Empire State Building en de Brooklyn Bridge om te bewonderen, maar er zijn ook oneindig veel mogelijkheden om te genieten van het mooie weer en de unieke sfeer in de buitenlucht.

Op het onder locals geliefde Governors Island Park kun je fietsen huren, relaxen op het stadsstrand met goede tunes op de achtergrond of wandelen met uitzicht op het iconische Vrijheidsbeeld en Manhattan.
In de zomer organiseert SummerStage dagelijks (gratis) concerten in Central Park en Free Summer Movies laat op verschillende locaties in de stad films zien onder de sterrenhemel.

Tip: Voor liefhebbers van elektronische muziek zijn de Warm UP feesten een absolute must. Elke zaterdag in juli en augustus draaien nieuwe talenten hun nieuwste platen op een van de meeste unieke locaties in New York: het Museum of Modern Art.

Vind vluchten naar New York
Vind hotels in New York

 

Jakarta, Indonesië

Jakarta's skyline.

Jakarta’s skyline.

Met meer dan tien miljoen inwoners, is Jakarta een van de grootste metropolen ter wereld. Een dynamische stad vol met tegenstellingen: van moderne winkelcentra, chique buurten en hippe clubs tot armoedige sloppenwijken, vervuilde straten en druk verkeer. Als je niet vies bent van een beetje drukte en chaos, kan de Indonesische hoofdstad je aangenaam verrassen. De stad heeft een fantastische lokale keuken, goede winkelmogelijkheden, een groot cultureel aanbod en een bruisende uitgaansscene. De prachtige oude binnenstad en het altijd levendige Fatahillah Square, waar kunstenaars en straatverkopers hun waar proberen te verkopen, zijn zeker een bezoek waard.

Daarnaast is Jakarta het ideale vertrekpunt om (meerdaagse) tripjes te maken in de omgeving of om de rest van Java te ontdekken. Op slechts 20 minuten met de ferry liggen de idyllische Duizend Eilanden, en op minder dan drie uur rijden vind je groene jungle, mooie stranden en charmante dorpjes.

Vind vluchten naar Jakarta
Vind hotels in Jakarta


Trending vliegbestemmingen

Londen, Verenigd Koninkrijk

Bishopsgate street, in het financiële hart van London.

Bishopsgate street, in het financiële hart van London.

In de zomer laat Londen zich van haar beste kant zien. De stadsstranden gaan open, de terrassen stromen vol en de beergardens ontwaken uit een lange winterslaap. Of je nou een oester opslurpt op de Borough Market, een cocktail zipt op het trendy dakterras van the Castle of een duik neemt in de zwemvijvers van Hampstead Heath Ponds – het leven speelt zich in de zomer af in de buitenlucht, ondanks een onvermijdelijke regenbui hier en daar. En daar gaat ons hart sneller van kloppen! Bezoek de openlucht bioscoop The Luna Cinema, waar je drijft op een rubberen bootje terwijl de nieuwste films afspelen op groot scherm of loop richting Hyde’s Park voor een te gek zomerconcert van British Summer Time.

Tip: Op 6 juli vindt het wilde evenement Pride of Londen Parade plaats. Boek je zomervakantie hier om heen om het niet te missen!

Ontdek hier de 7 highlights van Londen die je niet mag missen.

Vind vluchten naar Londen
Vind hotels in Londen

Boedapest, Hongarije

Eén van de thermale baden in Boedapest.

Eén van de thermale baden in Boedapest.

Boedapest is een stad waar je direct verliefd op wordt als je haar ziet. Ze heeft niet alleen de looks, maar ook karakter. Ontspannen in een van de thermale baden, picknicken op een brug over de Donau en wilde feesten en festivals maken dit de perfecte bestemming voor de zomervakantie.

Bezoek de Castle Hill voor een lesje geschiedenis, kijk je ogen uit tijdens een fietstocht in de historische binnenstad of drink goedkope cocktails in een ruïne bar met de hippe generatie jonge Hongaren. Bezoek een concert op de voormalige Oekraïense boot A38 Ship, probeer de verrassende smaken van de Hongaarse keuken of ga voor een disco dip in het Lukács Bath op zaterdagavond. Op de warmere dagen kun je afkoelen in Lake Lupa met wit zand, ligstoelen, bars en palmbomen.

Tip: Voor vier weekenden in de zomer wordt de Liberty Bridge afgesloten voor verkeer voor de speciale “Liberty Bridge picknicks”. Verwacht muziek, eten en drinken, yoga en hangmatten met een schitterend uitzicht (begint 14 juli).

Lees alles over Boedapest in onze uitgebreide stedentrip gids!

Vind vluchten naar Boedapest 
Vind hotels in Boedapest

Marrakesh, Marokko

Panoramisch uitzicht over Marrakesh

De moderne mix van culturen in de Marokkaanse hoofdstad resulteert in een rijke cuisine en prachtige architectuur. Laat je verdwalen in het kronkelige doolhof dat de Medina heet, met krachtige geuren en kleurrijke handwerkwinkels. Kijk je ogen uit op het beroemde plein Djemaa el Fna, waar acrobaten, muzikanten en straatverkopers hun talenten laten zien en strijk neer bij een van de talloze eettentjes voor een heerlijke lokale maaltijd.

Houd er wel rekening mee dat Marrakesh ontzettend heet kan zijn in de zomer. Het voordeel is dat er weinig internationale toeristen zijn in de zomervakantie, en meer lokale toeristen – hierdoor heb je de kans om het echte authentieke Marokko te ervaren. Combineer een trip naar Marrakesh met een van de kustplaatsen in de omgeving als Agadir en het ontspannen surfplaatsje Taghazout om de hitte te combineren met de verkoeling van de zee.

Tip: Het Fes Festival of World Sacred Music vindt van 14-22 juni plaats, waarbij de beste musici van over de hele wereld bijeen om een baken van vrede van de Islamitische wereld te creëren.

Vind vluchten naar Marrakesh
Vind hotels in Marrakesh

 

Vancouver, Canada

Een goede manier om Vancouver (Canada) te ontdekken is met de fiets.

Een goede manier om Vancouver (Canada) te ontdekken is met de fiets.

In de zomer komt Vancouver volledig tot leven. Mensen ontwaken uit hun winterslaap, planten en bomen staan in volle bloei en er is een uitgebreid programma aaj culturele en avontuurlijke activiteiten. Vancouver heeft niet alleen een bruisend stadsleven, maar ligt ook op korte afstand van waanzinnige natuurgebieden.

Een goede manier om deze toffe stad te ontdekken is met de fiets. Fiets langs de waterkant van het beroemde Stanley Park Seawall naar het scenische English Bay, over de brug naar Granville eiland. Hier vind je talloze galeries, theaters, hippe cafés en marktjes. Neem plaats op een van de terrassen in de historische buurt Gaston voor lekker eten, frisse cocktails en live muziek.

Neem de kabel naar de top van Grouse Mountain: een waar speelterrein voor outdoor liefhebbers. Je kunt er niet alleen hiken in de schitterende natuur, maar ook films kijken en culinair genieten met een waanzinnig uitzicht.

Vind vluchten naar Vancouver
Vind hotels in Vancouver

Málaga, Spanje

In Málaga vind je behalve een lange kuststrook met fijne zandstranden ook traditionele Spaanse cultuur, schitterende architectuur en de beste tapas bars.

In Málaga vind je behalve een lange kuststrook met fijne zandstranden ook traditionele Spaanse cultuur, schitterende architectuur en de beste tapas bars.

Een trendy zomervakantie bestemming in het zuidelijkste puntje van Spanje: Málaga. Een levendige kustplaats waar je minimaal een week kunt spenderen zonder je te vervelen, maar ook de ideale startplaats om de karakteristieke regio Andalusië te verkennen.

In Málaga vind je behalve een lange kuststrook met fijne zandstranden ook traditionele Spaanse cultuur, schitterende architectuur en de beste tapas bars. Neem een kijkje in de geschiedenis met een tour in het Gibralfaro Kasteel, shop in de populaire winkelstraat CalleLarios en probeer de lokale chiringuitos(gefrituurde vis) in een strandtent bij El Palo.

Daarnaast kun je schilderachtige dorpjes in de nabije omgeving bezoeken, genesteld in de bergen. Ronda en Casares moeten zeker een plekje krijgen in het reisprogramma.

Vind vluchten naar Malaga 
Vind hotels in Malaga

Gerelateerd