OntdekTips & tricks

Voorjaarsvakantie 2020 – De 8 beste ideeën voor de hele familie

Laat je inspireren door deze 8 activiteiten in verschillende steden in Nederland en maak de voorjaarsvakantie 2020 er een om niet snel te vergeten.

Data voorjaarsvakantie 2020: De Voorjaarsvakantie 2020 Noord vindt plaats van 15 februari tot 23 februari en de Voorjaarsvakantie Midden en Zuid vindt plaats van 22 februari t/m 1 maart.

1. IJsbeelden festival in Zwolle

De ultieme winterse activiteit in Zwolle: bezoek het Nederlandse IJsbeelden Festival.

De ultieme winterse activiteit in Zwolle: bezoek het Nederlandse IJsbeelden Festival.

Een echte, winterse activiteit voor de hele familie vind je in de sfeervolle stad Zwolle. Hier worden in de voorjaarsvakantie 2020 wereldberoemde verhalen tot leven gewekt tijdens het Nederlandse IJsbeelden Festival. De beste ijskunstenaars ter wereld komen bij elkaar om ijs- en sneeuwsculpturen te creëren tot maar liefst zes meter hoog die met behulp van geluid en licht nog spectaculairder worden. Bewonder de Drie Musketiers, Harry Potter en de sterren van Game of Thrones in volle glorie, terwijl je jezelf opwarmt met glühwein of warme chocolademelk.

Wanneer: 14 december – 1 maart
Meer info: https://www.ijsbeelden.nl/

Hotel: Combineer het IJsbeelden festival met een weekendje Zwolle, om alle bezienswaardigheden van de stad te kunnen bewonderen. Een echte aanrader is B&B Bij de Sassenpoort, gelegen in een prachtig rijksmonument in het historische centrum van Zwolle.

Vind hotels in Zwolle

2. Vergroot je waterkennis in Arnhem

Leer alles over het belang van (drink)water in het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

Leer alles over het belang van (drink)water in het Nederlands Watermuseum in Arnhem.

Breng de krokusvakantie 2020 door in Arnhem en leer alles over het belang van (drink)water in het Nederlands Watermuseum. Een leerzame dag voor zowel volwassenen als kinderen, waarbij je op een interactieve manier bewust wordt van de rol van water in je eigen leven, in Nederland en in de wereld. Sluit de dag af met een zenuwslopende uitdaging in de Escape Room van het museum, waarbij je binnen 60 minuten de code moet kraken om levend uit de kelder te komen…

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur.
Prijzen: 4-12 jaar 7,50 euro / 13 jaar en ouder 10,50 euro.
Escape Room: 86 euro voor 10 personen.

Hotel: Overnacht een weekend in Arnhem in het luxe Landgoed Hotel Groot Warnsborn, omringd door prachtige natuur met  ruime kamers, een hoogstaand restaurant, een tennisbaan en fietsverhuur.

Vind hotels in Arnhem

3. Stegenwandeling Middelburg, Zeeland

Doe de Stegentocht in Middelburg: een alternatieve stadswandeling door de Middelburgse stegen

Doe de Stegentocht in Middelburg: een alternatieve stadswandeling door de Middelburgse stegen.

Een nieuwe stad ontdekken in eigen land? Breng een paar dagen van de carnavalsvakantie 2020 door in de hoofdstad van Zeeland. Middelburg is een charmante stad aan de Zeeuwse kust waar je fantastisch kun eten, urenlange strandwandelingen kunt maken en eindeloos kunt dwalen door het historische stadscentrum. Een echte aanrader is de Stegentocht: een alternatieve stadswandeling van twee uur door de Middelburgse stegen waarbij je het mysterieuze verleden van de stad leert kennen.

Hotel: Bed & Breakfast ’t Poorthuys is gevestigd in een prachtig Rijksmonument uit de 16e eeuw en biedt unieke kamers is het historische hart van Middelburg. Uitgebreid ontbijt, vriendelijk personeel en moderne faciliteiten tegen een betaalbare prijs.

Vind hotels in Middelburg

Voor meer ideeën voor de voorjaarsvakantie 2020 in Nederland, klik hier!

4. Het LenteFEESTival voor de hele familie, Rotterdam

Tijdens het LenteFEESTival in Rotterdam worden er drie dagen lang creatieve workshops georganiseerd en voorstellingen gehouden voor jong en oud.

Tijdens het LenteFEESTival in Rotterdam worden er drie dagen lang creatieve workshops georganiseerd en voorstellingen gehouden voor jong en oud.

Een dagje uit met de kids tijdens de krokusvakantie 2020 in Rotterdam? Ga dan naar het LenteFEESTival op het Hofplein. Maar liefst drie dagen lang worden er creatieve workshops georganiseerd en voorstellingen gehouden voor jong en oud. Je kunt leren toneel spelen, knutselen bij de knutseltafel of je laten schminken. Tel daar de live muziek en het uitgebreide eet- en drinkaanbod bij op en je hebt een perfect dagje uit met de hele familie.
Wanneer: van 24 februari tot 26 februari van 9:30 – 13:30 uur
Meer info: https://hofpleintheater.nl/agenda/lentefeestival-2/

Hotel: Sluit je dag in Rotterdam af met een bijzondere overnachting in het SS Rotterdam Hotel, gevestigd in een voormalig schip. Ruime kamers, fantastisch personeel en een gezellige bar met uitzicht over de Oude Haven – ervaar zelf de onmisbare charme van deze geliefde accommodatie.

Vind hotels in Rotterdam

Op skivakantie tijdens de carnavalsvakantie? Vind hier inspiratie voor beginners!

5. IDFA on tour in Haarlem

Combineer het bekijken van de beste documentaires met een bezoek aan het mooie historische centrum van Haarlem.

Combineer het bekijken van de beste documentaires met een bezoek aan het mooie historische centrum van Haarlem.

Heb je de IDFA in Amsterdam vorig jaar gemist? Niet getreurd – in Haarlem worden vanaf 18 januari de beste documentaires van het International Documentary Film Festival gedraaid in de Filmschuur in Haarlem. Zak lekker onderuit met je oma, vriendin of hond, bestel een broodje en een drankje en laat je voor de komende zes uur vermaken door de meest meeslepende drama’s en hilarische verhalen. Na afloop heb je nog alle tijd om deze mooie historische stad te ontdekken met verscholen hofjes, hippe winkels en gezellige kroegen.

Kosten The Best of IDFA Tour: 25 euro
Tijden: 11:00 tot 16:30

Hotel: Breng enkele dagen van de voorjaarsvakantie 2020 door in het Niu Dairy hotel in Haarlem – een sfeervol hotel vlakbij het centrum, met ruime kamers, een fantastisch ontbijt en zeer goede prijzen.

Vind hotels in Haarlem

Klik hier voor meer informatie over reizen met kinderen

6. Escape Dinner Game in Utrecht

Een leuke activiteit in Utrecht: een escape dinner game met vrienden, familie of collega's.

Een leuke activiteit in Utrecht: een escape dinner game met vrienden, familie of collega’s.

Een te gekke activiteit voor de carnavalsvakantie 2020: een escape dinner game in Utrecht. Verzamel je familie, collega’s of een groep vrienden bij elkaar en bereid je voor op een bloedstollende avond vol intrigerende puzzels, hilariteit én lekker eten. Weet jij de wereld te redden, terwijl je ook nog van een uniek driegangenmenu geniet?

Prijs: 50 euro p.p.
Meer info: https://www.doeutrecht.nl/uitjes/-5427-escape-dinner-game/

Hotel: Na alle adrenaline is het fijn om ergens neer te kunnen ploffen voor een welverdiende nachtrust. In het Carlton President Hotel in Utrecht gaat dit zeker lukken. Een charmant viersterrenhotel aan de rand van Utrecht met een gratis shuttleservice naar het centrum. Er is een wellness centrum, restaurant en fitness bereik.

Vind hotels in Utrecht

7. Het Omniversum in Den haag

Sluit je bezoek aan het Omniversum af met een verfrissende strandwandeling in Scheveningen.

Sluit je bezoek aan het Omniversum af met een verfrissende strandwandeling in Scheveningen.

Ben je op zoek naar een activiteit voor de hele familie, bestand tegen alle weersomstandigheden? Bezoek dan in de voorjaarsvakantie 2020 het Omniversum in Den Haag. Begin de dag met een uitgebreide brunch op het sfeervolle plein de Grote Markt. Daarna bereik je met een directe tramverbinding het Omniversum, waar je je de komende twee uur in een andere wereld waant: of het nou in de wonderlijke onderwaterwereld van de oceanen is, de majestueuze stad Jeruzalem of in het oerwoud van de Panda. Sluit de dag af met een verfrissende strandwandeling in Scheveningen.

Prijs Omniversum: 12,50 euro / 9,75 euro kinderen onder 11 jaar.

Hotel: In de centraal gelegen Archipelbuurt vind je het kindvriendelijke Stadsvilla Hotel Mozaic Den Haag, waar een combinatie van intimiteit en luxe je tegemoet komt. Moderne kamers en een gezellige bar op een fantastische locatie.

Vind hotels in Den Haag

8. Schaatsen in Leiden

Een leuke winterse activiteit in Leiden: een dagje schaatsen op een kunstmatig aangelegde schaatsbaan.

Een leuke winterse activiteit in Leiden: een dagje schaatsen op een kunstmatig aangelegde schaatsbaan.

Op natuurijs kun je tegenwoordig helaas niet meer rekenen in de Nederlandse winter. Gelukkig is er altijd een plan B: een dagje schaatsen op een kunstmatig aangelegde schaatsbaan. Spendeer de voorjaarsvakantie 2020 in het stijlvolle Leiden, met de schaatshallen als hoofdprogramma. Haal je kunstschaatsen, noren of ijshockeyschaatsen uit de kast voor een actieve dag op het ijs. Een wedstrijdje tegen je vader, pirouetten draaien op de muziek bij het disco schaatsen of een rondje curling uitproberen. Dit is je laatste kans; de schaatshal sluit op 23 maart.

Kosten: 5,50 euro per persoon
Meer info: https://www.schaatshalleiden.nl/

Hotel: Een weekend Leiden is een goede afsluiter van de krokusvakantie 2020. Een goed betaalbaar viersterrenhotel voor het hele gezin is de Holiday Inn met zwembad, moderne kamers en een uitgebreid ontbijtbuffet.

Vind hotels in Leiden

Op zoek naar meer inspiratie voor activiteiten in Nederland?