Let’s open our world: Verken de culturele diversiteit met The DNA Journey

Onderzoek jouw diversiteit en zie hoe je verbonden bent met de rest van de wereld

Durf jij de vraag te stellen wie je werkelijk bent?

Categorie Tips & tricks

Datum 01/06/2016

Reizen opent onze geest – en ook onze wereld.

Wanneer we reizen, dompelen wij onszelf onder in verschillende culturen en gebruiken. Door deze nieuwe ervaringen te omarmen, helpen we de grenzen die vandaag de dag bestaan te verwijderen – die grenzen die doen denken alsof er meer dingen zijn die ons verdelen dan ons bij elkaar brengen.

 

Waarom zou je jouw diversiteit onderzoeken?

Als je verder kijkt dan alleen de vaak zo overweldigende bezienswaardigheden, geluiden en geuren van een ander land, dan kom je er vanzelf achter dat we eigenlijk heel veel op elkaar lijken. In feite zijn de meeste van ons veel meer divers en hebben we veel meer gemeen met mensen uit andere landen dan we ooit zouden durven denken.

Uit een onafhankelijk onderzoek onder 7.292 mensen uit 18 landen bleek dat meer dan de helft van ons gelooft dat er minder intolerantie in de wereld zou zijn als mensen vaker zouden reizen. Daar komt bij dat driekwart van ons denkt dat reizen ons een positievere kijk geeft op verschillen en diversiteit.

momondo werd opgericht vanuit de overtuiging dat iedereen in staat zou moeten zijn om over de wereld te reizen, om andere mensen te ontmoeten en andere culturen en religiën te ervaren. Reizen wakkert de natuurlijke nieuwsgierigheid aan die ons ertoe brengt om een ontdekkingstocht te ondernemen, om nieuwe manieren te zoeken om naar de wereld te kijken, want wanneer we iets anders ervaren, dan beginnen we dingen ook anders te zien.

Wij willen je aanmoedigen om nieuwe bestemmingen te onderzoeken en om de manier waarop je reist te veranderen door de volgende vijf manieren van reizen te volgen:

1. Laat je schild zakken

 

A photo posted by momondo (@momondo) on Apr 28, 2016 at 12:33am PDT

Reizen betekent jezelf openstellen voor iets nieuws, iets anders.
Open je geest en doe je oordeel achter slot en grendel. Bedenk dat jij net zo anders bent voor anderen, als dat zij dat voor jouw zijn.

2. Praat met vreemden

A photo posted by momondo (@momondo) on Apr 24, 2016 at 7:51am PDT

Niet alleen met het personeel van jouw hotel. Een vreemde is gewoon een vriend die je nog niet hebt ontmoet. Eén korte vraag kan leiden tot een inspirerende conversatie.

3. Zeg ja!

A photo posted by momondo (@momondo) on Apr 23, 2016 at 11:49pm PDT

Reizen is niet alleen iets van bestemmingen – het gaat ook om wat er onderweg gebeurt.
“Ja” is het magische woord dat tot nieuwe ervaringen leidt. Ja, ik ben verdwaald. Ja ik heb zeker zin om te dansen. Ja, er is plaats aan deze tafel …

4. Stay curious

A photo posted by momondo (@momondo) on Apr 27, 2016 at 12:58am PDT

Heb het lef om iets voor de eerste keer te proberen. Bij reizen gaat het om grenzen verleggen, inclusief de grenzen die jij jezelf hebt opgelegd.

5. Geef om te delen

A photo posted by momondo (@momondo) on May 11, 2016 at 11:31pm PDT

De wereld met een open geest tegemoet treden maakt jou tot een bron van inspiratie voor anderen.
Laat vrienden en familie door jouw ogen zien hoe mooi en vriendelijk de wereld is.

Ga op reis en leef met deze vijf manieren in gedachten en deel je reiservaringen met ons op Instagram en Facebook, met gebruik van de hashtag #LetsOpenOurWorld

Ga voor meer details over The DNA Journey naar letsopenourworld.com.

Originele publicatie

01/06/2016