De beste bars in New York: Hier moet je zijn voor een lekkere cocktail

Ben je in New York en heb je dorst? Hier zijn 9 cocktailbars die je de meest perfecte mix in een glas kunnen aanbieden

Beste-cocktail-beste-bars-in-new-york

Meer weten over de beste cocktailbars in New York? Lees dan verder ...

Categorie Stedentrips

Datum 07/06/2016

Als je de term “Cosmopolitan” hoort, aan welke stad denk je dan? Er is beslist geen andere plaats waar de essentie van dit drankje zo goed neergezet wordt: velen zijn van mening dat New York gewoon één grote cocktailbar is. Om de feestroes te pakken te krijgen en om te proeven wat de meest geraffineerde mixers van de stad gebrouwen hebben tonen wij je daarom de beste bars in New York om een cocktail te halen.

Alle bars zijn zorgvuldig gekozen uit onze gratis stadsgids van New York City voor de iPhone. De gids is verkrijgbaar in het Engels. Download het nu!

Hotel Delmano

Hotel-Delmano-beste-bars-in-new-york
Hotel Delmano is een uitstekende keus als je op zoek bent naar cocktails in Brooklyn

Als je een gin-tonic bestelt in Hotel Delmano, dan krijg je een heel glas gevuld met gin en dan een tonic erbij! De bar is versierd met allemaal antieke spiegels en chique kroonluchters en is een perfecte setting voor een avondje van sterke cocktails en heerlijke tapas. Als je het niet zo hebt met klassiekers als gin-tonic, probeer dan de cocktails op absint-basis of de lokale Brooklyn Beauty.

Waar: 82 Berry St.
Tel: +1 718 387 1945
Station in de buurt: Bedford Ave.

Blind Barber

Blind-Barber-new-york-cocktail-beste-bars-in-new-york
Even een New Yorkse knipbeurt en een New Yorkse cocktail bij de Blind Barber

Aangezien er geen bord hangt zal de onwetende voorbijganger zich afvragen waarom er een enorme rij gevormd wordt onder een ronddraaiende kapperspaal op een vrijdagavond. Het functioneert de hele dag als kapperszaak, maar ‘s avonds komen de gasten binnen in een “goed verscholen” club via een schuifdeur in de kapperszaak. De vloer heeft een dambordmotief en het ouderwetse behang wordt door het aanwezige publiek gemoderniseerd.

Het rustige gebabbel onder het genot van allerlei fraaie cocktails zwelt langzaam maar zeker aan tot een luid feestje naarmate het middernachtelijk uur nadert en zo kan het dat een eenvoudige kapperszaak opeens deel uitmaakt van het bruisende nachtleven in New York. Tegen de tijd dat de DJ zijn set heeft afgerond staat iedereen zo stijf van de adrenaline dat je er niet eens een probleem mee hebt als de een of andere vreemdeling per ongeluk op je teen gaat staan. Toch is er ook een gezellig zitkamertje achterin dat doet denken aan een huisbibliotheek, voor het geval je even moet bijkomen.

Waar: 339 E 10th Street
Tel: +1 212 228 2123
Station in de buurt: 1st Ave.

Dear Irving

Dear-Irving-beste-cocktail-beste-bars-in-new-york
Bij Dear Irving voel jij je als een ster, het is ook een van de beste bars in New York

In Manhattan is er geen tekort aan stijlvolle cocktail-lokalen, maar er is er maar één die het thema van tijdreizen hanteert. Dear Irving is absoluut een van de top bars in New York en is geïnspireerd door de film Midnight in Paris. Je kunt gezellig in één van de vier salons een drankje pakken. De kamers zijn genoemd naar verschillende historische tijdperken. In de JFK-salon is het nog steeds 1960, terwijl de voorbije Parijse aristocratie nog altijd belichaamd wordt in de Marie Antoinette-salon.

Decadente details kenmerken het décor in alle tijdperken, maar de persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat jij je heerlijk verwend voelt. De blokjes ijs zijn met de hand gekerfd om jouw specifieke drankje extra luister bij te zetten. Je kunt op een knopje drukken om de bediening te laten weten dat je graag bijgeschonken wilt worden. De intieme setting maakt Dear Irving een goeie plek voor verliefde stelletjes of hechte vrienden die iets speciaals te vieren hebben.

Waar: 55 Irving Place
Tel: n/a
Station in de buurt: Union Square

Bathtub Gin

Bathtub-Gin-beste-cocktail-beste-bars-in-new-york
Het paradijs voor liefhebbers van gin

Op een drukke boulevard in de wijk Chelsea, waar het hectische leven van alledag zich razendsnel afspeelt, zie je de meest trendy geklede New Yorkers naarstig zoeken naar een café, al is dat niet voor een espresso. Binnen bij café ‘Stone Street Coffee’, opent een stijlvol geklede gastvrouw een verdekt in een muur geplaatste deur, om een paradijs voor gin-liefhebbers te onthullen: Bathtub Gin. Een gezellige plek voor een vroege date… of een late. De stemming hier doet denken aan een klein Great Gatsby-feestje op zijn hoogtepunt.

Dit is een populaire plek onder de locals en de jonge professionals van Manhattan die naar vertier zoeken vinden het te gek om zich uitgebreid te buigen over de pagina’s vol inventieve (en sterke) gin cocktails, dus het is aan te raden om vooraf te bellen en een tafel te reserveren. Om je bezoek nog gedenkwaardiger te maken kun je een foto nemen in de koperen badkuip die het midden van de ruimte siert.

Waar: 132 9th Avenue
Tel: +1 646 559 1671
Station in de buurt: 14th St.

The Auction House

The-auction-house-manhattan-beste-bars-in-new-york
Je bent in The Auction House terecht voor heerlijke craft cocktails in een intieme setting

Als je de eigenaar van The Auction House tegen het lijf loopt zal hij je vol enthousiasme vertellen over de geschiedenis van zijn kroeg. De fraaie lounge staat in een voormalig koetshuis uit de koloniale tijd van Manhattan. Als je binnenstapt in de intieme setting die lijkt op een zitkamer van een herenhuis uit de jaren 1920 krijg je de indruk dat de lokale society types hier komen voor een privé bijeenkomst met vrienden of om indruk te maken op een nieuwe liefde.

Het décor van fluwelen gordijnen, uitdagende schilderijen en een marmeren haard zorgt voor een romantische sfeer die de mensen in eerste instantie aantrekt, maar het zijn de inventieve drankjes die hen vervolgens hier houden.

Waar: 300 East 89th Street
Tel: +1 212 427 4458
Station in de buurt: 86th St.

Salon de Ning

Salon de Ning is één van de beste bars in New York
Cocktail in de maak in Salon de Ning, één van de beste bars in New York

Deze exclusieve rooftop bar ligt hoog boven de gekte van 5th Avenue. In de zomer heb je de gelegenheid om lekker te zonnen op de comfortabele ligbedden en in de winter zorgen de grote ramen er voor dat je lekker warm binnen kunt zitten, maar toch onbeperkt uitzicht hebt over de wolkenkrabbers en de dure winkels. Salon de Ning bevindt zich bovenop het prestigieuze Peninsula Hotel, maar de bar is toch voor een ieder geopend. Je krijgt echt een bijzonder gevoel als je door de stijlvolle lobby gaat om de lift naar de bovenste verdieping te pakken.

Om van deze op Aziatische leest geschoeide cocktails te genieten moet je aardig in de buidel tasten, maar toch moet je er een of twee proberen, vooral als je een speciale gelegenheid wilt vieren op een exceptionele manier. Salon de Ning is de perfecte plaats om je trip naar deze stad te beginnen of af te sluiten.

Waar: 700 5th Ave.
Tel: +1 212 956 2888
Station in de buurt: 5th Ave./ 53rd St.

Weather Up

Weather-Up-new-york-cocktail-beste-bars-in-new-york
De cocktails van Weather Up zijn sterk en smaakvol

Veel cocktailbars in Manhattan zitten altijd stampvol met mensen en zijn altijd lawaaierig. Ben je in de stemming voor een wat minder energieke sfeer, probeer dan Weather Up, waar ze goeie drankjes serveren in een stille en uiterst aangename omgeving. Witte tegels aan de muur en het plafond en prachtige langwerpige lampen creëren een gevoel alsof je in een metrostation terecht bent gekomen. Hetzelfde geldt ook voor de lederen zithoeken waar je plaats neemt. Toch maken het gedempte licht en de exclusieve sfeer deze tent leuker dan een ondergrondse ooit kan zijn.

Op het menu staat een grote verscheidenheid aan heerlijke en elegante brouwsels. Allerlei zelfgemaakte sapjes en siroopjes komen eraan te pas om je de sterkste drankjes te serveren met extra volle smaken en een ongekende frisheid.

Waar: 159 Duane St.
Tel: +1 212 766 3202
Station in de buurt: Chambers St.

Angel of Harlem

Angel-of-Harlem-beste-bars-in-new-york
De Angel of Harlem is een tent vol soul

Zoek je naar lekkere soul food voor bij je cocktail? Angel of Harlem heeft het allemaal voor je. Deze drukbezochte tent biedt een menu van hartige gerechten, zoals verse empanadas en een stoofschotel met ossenstaart, waarmee trots de Afro-Caribische roots van de wijk worden tentoongesteld. Heb je de maaltijd achter de kiezen, dan kun jij je onder het publiek begeven dat zich rond de centraal geplaatste bar verzamelt voor een cocktail-dessert.

De DJ draait de volumeknop steeds verder open en de decibellen slaan je om de oren als de dag overgaat in de avond en een eclectisch publiek hier komt dansen op allerlei ritmes van R&B uit de jaren 1990, tot Jamaicaanse Dancehall. De cocktails geven een soort “eilandgevoel” en zo ook hun handelsmerk, de rum punch, met de toepasselijke naam Caribbean Queen. Vergeet niet een foto te maken onder het neonbord “Harlem State of Mind”, want deze plek zal je zeker in die roes brengen.

Waar: 2272 Frederick Douglass Boulevard
Tel: +1 212 316 0350
Station in de buurt: 125 St.

Donna Cocktail Club

Donna-Cocktail-Club-new-york-cocktail-beste-bars-in-new-york
Genieten van je drankje onder de gewelfde plafonds van Donna Cocktail

Als je nadenkt over je drankje bij Donna in South Williamsburg, kijk dan eens op het menu met de vergrote symbolen die de kenmerken van elke cocktail aangeven. In een stad die overloopt van de drankgelagen, is dit een van de manieren waarop Donna zich onderscheidt.

De ruimte zelf lijkt zo uit een designtijdschrift te zijn gehaald; hoge gewelfde plafonds, witte muren en palmbladeren wekken een chique Cubaanse sfeer. Achter de bar staat er een boekenkast vol interessante flessen waar de barkeeper op magische wijze uit schenkt om zijn moderne drankjes te maken. Donna is het levende bewijs dat hoewel men in Brooklyn liever eenvoudig gekleed gaat, de mensen toch graag in een elegante omgeving verkeren. Een DJ brengt wat lekkere funkmuziek ten gehore en een hip, maar bescheiden publiek komt in beweging.

Waar: 27 Broadway (Brooklyn)
Tel: +1 646 568 6622
Station in de buurt: Marcy Ave

Vind een vlucht naar New York City
Zoek je nog meer beste bars in New York? Kijk dan naar ons overzicht van de beste biercafé’s die in NYC te vinden zijn. Download daarna onze gratis New York city stadsgids, momondo places, die in het Engels verkrijgbaar is.

Originele publicatie

07/06/2016