Luchthaven Amsterdam Schiphol Aankomsten/Vertrekken

Schiphol aankomst

Schiphol vertrek

Algemene informatie Schiphol
Luchthaven Schiphol Airport in Amsterdam is het grootste vliegveld in Nederland en werd in 1916 gebouwd als militaire luchthaven. Op de luchthaven starten en landen 480.000 vliegtuigen per jaar, via zes start- en landingsbanen. In 2017 werden er 68,6 miljoen passagiers verwerkt op Schiphol.

De luchthaven heeft drie vertrekhallen. Reizigers die door de veiligheidscontrole zijn komen uit in Lounge 1, 2, 3 of 4. Hier bevinden zich diverse winkels, bars en restaurants. Lounge 1 is voor Europese vluchten, Lounge 2 en 3 voor intercontinentale vluchten en Lounge 4 voor reizigers die met budgetmaatschappijen vliegen.

Het centrale punt van luchthaven Schiphol is winkelcentrum Schiphol Plaza. Hier bevinden zich 200 winkels en horecagelegenheden. Dit gebied is ook voor niet-reizigers toegankelijk. Hier kun je zeven dagen per week bloemen, souvenirs, boodschappen, zoetigheden, kleding, boeken, tijdschriften en meer kopen. Ook vind je op Schiphol Plaza talloze cafés en restaurants.

Hoe kom ik op Schiphol?
Kom je met de trein, bus, taxi of auto naar Schiphol? Kom je met de trein, dan vind je onder de luchthaven station Schiphol Airport, waar je vanaf veel grote stations in Nederland rechtstreeks naartoe kunt reizen.

Met de auto naar Schiphol reizen is ook een goede optie. Via de borden rondom Schiphol word je gestuurd naar kort parkeren (maximaal 48 uur) of lang parkeren (drie of meer dagen).

Liever niet met je eigen auto? Kies dan voor een taxi, een Schiphol Business Taxi of een Schiphol Travel Taxi. Veel taxi’s bieden voordelige prijzen om naar de luchthaven te reizen.

Wanneer kan ik inchecken?
Elke luchtvaartmaatschappij hanteert zijn eigen regels voor inchecken. Wanneer je kunt inchecken staat meestal op het vliegticket of boekingsbevestiging. We raden aan om minimaal twee uur voor vertrek op de luchthaven te zijn. Zo heb je genoeg tijd om in te checken en door de veiligheidscontroles te gaan.

Vooral tijdens drukke reisperiodes – zoals de meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie en kerstvakantie – raden we aan om extra tijd te rekenen voor het afgeven van je bagage, de veiligheidscontrole en eventuele paspoortcontrole.

Parkeren op Schiphol en autoverhuur
Het is niet nodig om vooraf te reserveren voor een parkeerplek op Schiphol. Wil je voor een langere tijd parkeren, dan kan dit wel voordeliger zijn. Onderstaande bedragen gelden zonder reservering:

Tarief kort parkeren: € 1 per 11 minuten (maximaal 48 uur)
Tarief lang parkeren terrein: € 65 (1 tot 3 dagen) + € 7,50 per extra dag
Tarief lang parkeren garage: € 75 (1 tot 3 dagen) + € 7,50 per extra dag
Vanaf een parkeerplaats voor lang parkeren kun je een gratis pendelbus pakken die je binnen een paar minuten naar de vertrekhal vervoert.

Auto huren op Schiphol? Dan kun je deze vooraf online reserveren bij een autoverhuurbedrijf, of ter plekke vragen naar het aanbod. Klik hier en vergelijk deals voor huurauto’s op Schiphol

Hotel Schiphol
Op en nabij luchthaven Schiphol bevinden zich verschillende hotels voor uiteenlopende budgetten, zoals Mercure Hotel Schiphol, YOTELAIR, Sheraton Amsterdam Airport en CitizenM Schiphol Airport. Klik hier en vergelijk hotels dichtbij Schiphol